Jeoloji Mühendisleri: Fay Yasası acilen hayata geçirilmeli

Gündem Yayın: 13 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.02.2023 12:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
199 okunma
Takip EtGoogle News

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Jeoloji Mühendisi Hüseyin Alan, Fay Yasası acilen hayata geçirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, fay zonlarında yapılaşmaya izin verilmemesi konusunda yaşanan son depremin merkez üssünden yüksek sesle dile getirdi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB)'ne bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla fay zonlarında yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş-Gaziantep depremlerinin saha araştırmalarını gerçekleştiren Jeoloji Mühendisleri Odası, araştırma yönelik ilk tespitini Oda Başkanı Jeoloji Mühendisi Hüseyin Alan videolu olarak kamuoyuna duyurdu.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Yeni Bademli ve Eski Bademli köyleri arasında fay izlerini takip eden Alan, fayın bahçe duvarını geçerek binayı nasıl yıktığını teknik olarak değerlendirdi.

Alan, Fay Yasası çıkarılması ve fay hatlarının geçtiği bölgelerde sakınım bantları oluşturulması konularına dikkati çekerek, bu bölgelerde yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

 

https://youtu.be/A13OswB7p6E

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.