Meksika Ordusu'nun kahraman köpeği 'Proteo' Türkiye görevinde öldü

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Meksika’nın Türkiye’ye gönderdiği arama-kurtarma ekibinde görev yapan Proteo adlı köpek çalışmalar sırasında hayatını kaybetti.

Gündem Yayın: 13 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.02.2023 09:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
117 okunma
Takip EtGoogle News

 

İSTANBUL (İGFA) - Meksika Milli Savunma Bakanlığı (SEDENA) tarafından yapılan açıklamada, “Meksika Ordusu ve Hava Kuvvetleri mensupları olarak büyük yoldaşımız Proteo adlı köpeği kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimiz için yürüttüğümüz arama-kurtarma çalışmalarında Meksika ekibinin bir parçası olarak görevini yerine getirdin. Kahramanca çalışmaların için teşekkür ederiz” denildi.

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Meksika Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda ise Proteo’nun eğitmeni Villeda’nın afet bölgesinden yaptığı duygusal konuşmada, “Seninle gurur duyduğumu söylemek istiyorum, çünkü sen her zaman güçlü, çalışkan ve asla pes etmeyen bir köpektin. Elimden beni buraya getirdiğin için sana teşekkür etmekten başka bir şey gelmiyor” dediği aktarıldı.

Proteo için Meksikalı arama-kurtarma ekibi tarafından tören düzenlendi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.